Регистрация

Печен чийзкейк с бисквити



Печен чийзкейк с бисквити
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 1474

Бисквитен чийзкейк с печене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Апетитен чийзкейк с хрупкава основа от чаени бисквити с масло и крем от крема сирене с два вида сметана, яйца и аромат на лимон и ванилия се готви в канала Всегда Вкусно. Това е сладкиш за делници и празници, защото не изисква много суетня в кухнята, а изглежда разкошно и е луксозно вкусен.

Първо се прави основата като се смилат бисквити в чопър, разбъркват се с разтопено масло и се разпределят с натиск на дъното на застлана с хартия за печене тава с регулируеми стени. Тавата се поставя в лист алуминиево фолио, защото ще се готви на водна баня и не бива да влиза вода в нея. Основата се залива с пухкав чийз крем.

За него се разбива крем сирене със захар, добавя се сладкарска и заквасена сметана, яйца, нишесте за спойка и лимонови корички и ванилия за аромат. С получената хомогенна смес се залива блата и сладкишът се пече половин час на 160 градуса и още половин час на 140, като се готви на водна баня.

След изваждане от фурната се охлажда, а после и изстудява в хладилник. Може да бъде поднесен с плодов топинг за повече елегантност. Как точно се прави - гледайте във видеото, а стъпките на готвене и необходимите продукти - вижте ТУК.

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта