Регистрация

Ванилов чийзкейк по изчистена рецепта

Ванилов чийзкейк по изчистена рецепта
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 1015

Бисквитен чийзкейк с крема сирене и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 120 г бисквити (чаени, ванилови, маслени или какаови - каквито желаете)
  • 60 г масло + още за намасляване на тавата
  • 400 г крем сирене
  • 120 г бяла захар
  • 200 мл заквасена сметана
  • 150 мл течна сметана
  • 2 яйца
  • 2 с.л. царевично брашно
  • ванилия (есенция, захар - каквото имате)
  • 1 ч.л. лимонови кори
  • ягоди или други плодове и листа прясна мента за украса по желание

Начин на приготвяне:

1. Бисквитите смелете в чопър и изсипете полученото бисквитено брашно в купа.

2. Залейте с разтопеното масло и разбъркайте. Застелете формичка с махащо се дъно с хартия за печене и разпределете тестото на дъното ѝ. Заравнете с натискане.

3. Намажете стените на формичката с масло и облепете с изрязана хартия за печене. Цялата тавичка сложете върху голям лист алуминиево фолио и завийте тавата в него - само дъното и стените външно. Поставете в по-голяма тава с високи бордове.

4. Крем сиренето на стайна температура разбийте с миксер със захарта. Добавете двата вида сметана и разбийте отново докато се получи гъст хомогенен крем.

5. Добавете яйцата, разбийте, след това и царевичното нишесте, разбийте пак и прибавете лимоновата кора и ванилия. Разбъркайте и получения крем излейте върху блата.

6. Налейте топла вода в голямата тава, за да се готви сладкишът в малката на водна баня. После пъхнете в предварително загрята на 160 градуса фурна за 30 минути. Намалете температурата на 140 градуса и печете още 30 минути.

7. След изваждане оставете да изстине и приберете в хладилник, за да се стегне хубаво.

8. Ако искате топинг можете да нарежете 200 грама ягоди или други горски плодове на хапки и да полеете с 2 с.л. захар и 2 с.л. лимонов сок. Можете да наситните листа мента в този сос. След час ще е пуснал сокове и ще има хапчици за стилна елегантна украса.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта