Регистрация

Печен хляб с яйца, домати и кашкавал

Печен хляб с яйца, домати и кашкавал
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 639

Крутони в яйчен сос с топинг от кашкавал и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • сол и пипер
  • 2 филии хляб
  • 20 г масло
  • сол и чесън на прах
  • листата на 2 стръка пресен лук
  • 1 с.л. зехтин или друга растителна мазнина за готвене
  • 3-4 чери домата
  • 2 с.л. барбекю сос, кечтуп или доматен сос
  • 100 г кашкавал или друго твърдо сирене
  • 1/2 ч.л. чубрица
  • листенца копър или магданоз

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата в купа със сол и пипер.

2. Хляба накъсайте на парчета с големината на хапка. Доматите нарежете на колелца, а кашкавала - рендосайте. Пресния лук нарежете на кръгчета.

3. Вземете тиган с незалепващо покритие и диаметър около 24 см. Сложете го на слаб към умерен огън и пуснете в него маслото. Щом се разтопи, добавете хлебчетата, поръсете с чесън на прах и сол и бъркайте 5-6 минути докато хванат лека коричка.

4. Изсипете получените крутони в разбитите яйца и добавете пресния лук. Размешайте бегло и върнете в тигана, като предварително сипете 1 с.л. растителна мазнина. Може съвсем леко да увеличите огъня.

5. След 4-5 минути обърнете своеобразната палачинка. Намажете с доматения сос или барбекю сос. Поръсете с чубрица и 2/3 от рендосания кашкавал. Отгоре подредете резените домати и поръсете останалия кашкавал. Сложете капак и оставете да се готви още 5 минути.

6. Прехвърлете в чиния и поръсете с наситнени листенца свежа подправка. Хапвайте докато е топло или разделете с някого, ако ви е много.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта