Печен хляб с яйца, домати и кашкавал
Крутони в яйчен сос с топинг от кашкавал и домати.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- сол и пипер
- 2 филии хляб
- 20 г масло
- сол и чесън на прах
- листата на 2 стръка пресен лук
- 1 с.л. зехтин или друга растителна мазнина за готвене
- 3-4 чери домата
- 2 с.л. барбекю сос, кечтуп или доматен сос
- 100 г кашкавал или друго твърдо сирене
- 1/2 ч.л. чубрица
- листенца копър или магданоз
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата в купа със сол и пипер.
2. Хляба накъсайте на парчета с големината на хапка. Доматите нарежете на колелца, а кашкавала - рендосайте. Пресния лук нарежете на кръгчета.
3. Вземете тиган с незалепващо покритие и диаметър около 24 см. Сложете го на слаб към умерен огън и пуснете в него маслото. Щом се разтопи, добавете хлебчетата, поръсете с чесън на прах и сол и бъркайте 5-6 минути докато хванат лека коричка.
4. Изсипете получените крутони в разбитите яйца и добавете пресния лук. Размешайте бегло и върнете в тигана, като предварително сипете 1 с.л. растителна мазнина. Може съвсем леко да увеличите огъня.
5. След 4-5 минути обърнете своеобразната палачинка. Намажете с доматения сос или барбекю сос. Поръсете с чубрица и 2/3 от рендосания кашкавал. Отгоре подредете резените домати и поръсете останалия кашкавал. Сложете капак и оставете да се готви още 5 минути.
6. Прехвърлете в чиния и поръсете с наситнени листенца свежа подправка. Хапвайте докато е топло или разделете с някого, ако ви е много.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ