Регистрация

Печена багета с яйца, кисело мляко и кашкавал

Печена багета с яйца, кисело мляко и кашкавал
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 638

Печени филийки под млечна заливка от яйца с подправки и коричка от кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 багета или франзела
  • 30 г масло
  • 5 яйца
  • 250 мл кисело мляко
  • 2 с.л. олио или зехтин за готвене
  • сол и пипер
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 100 г кашкавал, чедър, пармезан или друго твърдо сирене

Начин на приготвяне:

1. Нарежете багетата или франзелата на филийки с дебелина около 2 см.

2. Намажете с маслото щедро дъното и стените на тиган или кръгла тава с диаметър 28 см. Подредете филийките върху маслото, а в образувалите се луфтове можете да наместите парчета от "дупетата" на франзелата или багетата.

3. Разбийте яйцата с киселото мляко, олиото, сол, червен и черен пипер до хомогенност. Залейте с този сос хлебчетата и заравнете.

4. Рендосайте кашкавала или друго избрано от вас твърдо сирене и поръсете върху ястието.

5. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути.

6. Извадете, обърнете в чиния и разрежете. Хапвайте докато е топло.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта