Регистрация

Печен телешки стек с уасаби



Печен телешки стек с уасаби
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1404

Печен Т-бон стек на грил с глазура от подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 28.09.2017

Лесна и елегантна вечеря можете да направите, ако за основно сервирате тази крехка и сочна телешка мръвка, чиято направа няма да ви отнеме повече от половин час, но пък специалното месо може да бръкне в джоба ви. Става въпрос за T-bone стек, който е съставен от два вида телешко, разделени от кост под формата на буквата Т. А от вас се изка само да го метнете на грил, скара, грил тиган, барбекю или плоча, а след това да го обтриете със смес от азиатски подправки. Рецептата е лесна и гарантирано ястието става много вкусно, защото няма къде да се сбърка, но продуктите за него определено са скъпички.

Крехкият телешки стек се обтрива със сол и пипер и се мята да се запече за по 4 минути от всяка страна. През това време се прави ароматна паста като се разтваря уасаби на прах във вода и към него се добавя настърган пресен джинджифил, наситнен пресен лук, оризов оцет, оризово вино мирин. Всичко това се смесва добре, а изпечената мръвка се обтрива хубаво с течната подправка и се оставя за няколко минути да поеме вкуса й. 

После можете да сервирате цяла, защото изглежда много ефектно с костта или пък да нарежете на хапки, за да се промушва червенината на алангле средичката изпод запечената крехка и силно ароматна коричка.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта