Регистрация

Печен пангасиус върху зеленчуци

Печен пангасиус върху зеленчуци
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1094

Бяла риба със зеленчуци в стил рататуй с риба.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 тиквички
  • 2 моркова
  • 4 картофа
  • 1 червена сладка чушка
  • 3 червени домата
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 800 г филе от пангасиус (или друга бяла риба по желание)
  • зехтин
  • микс от сол, пипер, сух риган и сух босилек или подсолен микс провансалски подправки
  • магданоз
  • копър
  • сокът на 1/2 лимон

Начин на приготвяне:

1. Ако имате ренде за кръгъл чипс тип резачка, нарежете на него чушките, тиквичките, морковите и картофите. Ако не разполагате с такъв уред, режете на ръка на тънки колелца изброените зеленчуци. На малко по-дебели колелца нарежете доматите. Чесъна наситнете, а лука нарежете на полумесеци. Наситнете листата магданоз, а копъра накъсайте на стръкчета с част от дръжките.

2. Намажете със зехтин дъното и стените на правоъгълна тава. На първи пласт наредете картофите, поръсете с подправки. Отгоре разпределете морковените кръгчета, поръсете с едната скилидка чесън, после подредете тиквичките, следва овкусяване с подправки, чушката, лука, подправки, доматите, втората наситнена скилидка чесън и магданоза.

3. Отгоре подредете филетата риба. Ако са големи, разделете на парчета - 8 броя. Поръсете с подправки, покрийте със стръкчета копър, залейте с лимоновия сок и 3 с.л. зехтин и увийте във фолио.

4. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути. По желание разгърнете и допечете за още 2 минути.

5. Сервирайте рибата върху канапето от зеленчуци.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта