Печен пангасиус върху зеленчуци
Бяла риба със зеленчуци в стил рататуй с риба.
Необходими продукти:
- 2 тиквички
- 2 моркова
- 4 картофа
- 1 червена сладка чушка
- 3 червени домата
- 2 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 800 г филе от пангасиус (или друга бяла риба по желание)
- зехтин
- микс от сол, пипер, сух риган и сух босилек или подсолен микс провансалски подправки
- магданоз
- копър
- сокът на 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
1. Ако имате ренде за кръгъл чипс тип резачка, нарежете на него чушките, тиквичките, морковите и картофите. Ако не разполагате с такъв уред, режете на ръка на тънки колелца изброените зеленчуци. На малко по-дебели колелца нарежете доматите. Чесъна наситнете, а лука нарежете на полумесеци. Наситнете листата магданоз, а копъра накъсайте на стръкчета с част от дръжките.
2. Намажете със зехтин дъното и стените на правоъгълна тава. На първи пласт наредете картофите, поръсете с подправки. Отгоре разпределете морковените кръгчета, поръсете с едната скилидка чесън, после подредете тиквичките, следва овкусяване с подправки, чушката, лука, подправки, доматите, втората наситнена скилидка чесън и магданоза.
3. Отгоре подредете филетата риба. Ако са големи, разделете на парчета - 8 броя. Поръсете с подправки, покрийте със стръкчета копър, залейте с лимоновия сок и 3 с.л. зехтин и увийте във фолио.
4. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути. По желание разгърнете и допечете за още 2 минути.
5. Сервирайте рибата върху канапето от зеленчуци.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ