Регистрация

Печен лук с кашкавал, яйца и сметана



Печен лук с кашкавал, яйца и сметана
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 538

Гратен с лук, гауда и сметанов сос с яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 09.01.2017

Готвим лучник по френски, в който обаче не се слага никакво тесто. Основата на този солен пай се образува от рендосан кашкавал гауда. Върху него се излива карамелизиран лук на тиган, а отгоре изсипваме сос от разбити яйца с животинска сметана и подправки - индийско орехче, сол и бял пипер. Всичко се приготвя много бързо и лесно. Остава само да изчакате половин час докато гратенът се изпече, а на финала ще имате честта да сервирате страхотен пай с лека текстура, запечен сладникаво-маслен лук и неустоима хрупкава кашкавалена основа.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта