Регистрация

Печен ананас с кленов сироп, масло и сладолед



Печен ананас с кленов сироп, масло и сладолед
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1765

Грилован ананс с масло и кленов сироп, поднесен с ядки и домашен сладолед от маскарпоне и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 01.06.2017

Атрактивен десерт за лятото представят Лора и Стоян като съчетават рецепта за две летни сладости - печени на грил зеленчуци в сладък маслен сос и домашен сладолед с маскарпоне, ванилия и кленов сироп. Сладкишът се разведрява от добавката на фъстъци и кокосови стърготини и сякаш пренася на романтичен хавайски остров.

Първо по специфичен начин, показан във видеото, се нарязва ананаса, а след това се намазва с питателна смес от разтопено масло, бял ром и сладък кленов сироп. Парчетата плод се запичат на грил тиган и се подреждат, за да изчакат домашния сладолед, с който да бъдат поднесени. По желание вместо него можете да разбиете и подсладите животинска сметана, за да не се притеснявате за гърлото на най-малките участници в лятната хранителна фиеста.

А ако сте решили да спазите рецептата, то трябва да разбиете сирене маскарпоне с ванилова захар, бял шоколад и кленов сироп. След като се охлади, се поднася към ананаса и се поръсва с хрупкави ядки. Пакчетче крокан също ще свърши добра работа.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта