Регистрация

Печено телешко в солна коричка

Печено телешко в солна коричка
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1323

Телешко филе в коричка от кашерна сол.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг парче телешки медальон
  • сол и пипер
  • 3 с.л. олио
  • 1,5 кг кашерна сол (можете да използвате фина морска сол, но кашерната сол е специално създадена за печене на меса в солна кора)
  • 2 с.л. сух розмарин
  • 200 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Телешкото обтрийте добре със сол и пипер. Сгорещете олиото в тиган и запечатайте месото в него, като го готвите на много силен огън за по 2 минути от страна. След това извадете мръвката от съда.

2. Изсипете кашерната сол в купа. Добавете розмарина и разбъркайте. Залейте с водата и разбъркайте отново.

3. Приблизително 1/3 от солта разпределете плътно на дъното на тава. Поставете месото върху нея и отгоре изсипете останалите 2/3. След това с ръце моделирайте солта така, че да покрие изцяло телешкото. Не бива да остават дупки, дори и малки.

4. Печете в предварително загрята фурна на 120 градуса за 1 час. След това извадете и оставете да почива в кората още 15 минути.

5. Счупете солната коричка и изтръскайте месото. Нарежете на слайсове и сервирайте.

Кашерната сол представлява пресована сол от различни солни находища, която е на по-едри люспи и често стои по-влажна. Нейната основна функция е да издърпва кръвта от месата, затова се използва особено при готвенето на телешко. Солеността ѝ е по-слаба.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта