Регистрация

Печено с канелени филийки

Печено с канелени филийки
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 3578

Десерт или манджа - вие решавате.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/3 чаша масло
  • 2/3 чаша кафява захар
  • 3 с.л. бял царевичен сироп или кленов сироп
  • 1 хляб с канела
  • 500 гр пакет крема сирене
  • 5 яйца
  • ¼ чаша смесени равни части мляко и сметана
  • пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Напръскайте голям тиган със спрей против залепване. Разтопете маслото и го сипете в тигана, заедно с кафявата захар и 2 с.л. царевичен сироп. Бъркайте в тигана, докато сместа се разпредели равномерно по дъното.

2. Разделете канеления хляб на половинки. Нарежете едната половина на малки кубчета (от около 4 кв. см) и ги сложете при захарната смес. Нарежете крема сиренето на кубчета и го разпръснете отгоре. Завършете с останалия хляб, отново нарязан на кубчета.

3. Разбийте яйцата и останалата 1 с.л. царевичен сироп в купа. Изсипете яйчената смес, млякото и сметаната над хляба и натиснете внимателно надолу с пласмасова шпатула, за да се уверите, че хлябът е изцяло покрит от съставките.

4. Покрийте със синтетично фолио и съхранявайте в хладилник за през нощта. Извадете и печете на 180 градуса за около 45 минути, докато печеното леко покафенее и се стегне добре.

5. Поръсете с пудра захар и сервирайте топло с любимия си сироп за гарнитура или с пресни плодове. Ако не ви хапва сладко, гарнирайте с бекон.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта