Регистрация

Печено свинско с портокал

Печено свинско с портокал
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 5513

Нетрадиционно свинско с подправки и портокалов аромат.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •   40 гр. масло
  •   350 мл. сок от портокал
  •   1 супена лъжица настъргана лимонова кора
  •   1 скилидка чесън
  •   щипка чили на прах
  •   щипка сух риган
  •   1 кг. свинско филе

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 градуса.

2. Разтопете маслото в тиган, добавете портокаловия сок, портокаловите кори, чесъна, чилито и ригана, сол, пипер и разбъркайте добре.

3. Поръсете месото със сол и пипер и го сложете да се пече.

4. Изсипете сместа и печете, като периодично обръщате месото, за около час.

5. Нарежете и сервирайте със соса от месото.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта