Регистрация

Печено свинско с ориз и моркови



Печено свинско с ориз и моркови
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1412

Ориз със свински хапки, зеленчуци и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Свинско с ориз - класика при българските зимни гозби, която каналът "Кулинарни рецепти" поднася по един странен и различен начин - без доматен сос, почти без запръжка и с крайно много подправки. Не сте длъжни да се съгласявате с този начин на готвене, но определено има идеи, който можете да заимствате.

Свинското се нарязва на хапки и се запечатва в сух тиган, колкото да се парне от всички страни. След това се прехвърля в тава. Можете и да заделите в чиния - след малко ще ви обясним защо. В остатъчната мазнина от месото се запържва лука, щом стане прозрачен, се добавя и морковът. Готви се още малко, вкарва се оризът и се готви до кристален цвят. Тук ние предлагаме да налеете бульона в съда и да добавите подправките. От изброените куркума, джинджифил, кимион, чубрица и мента е прието да се използва една по избор, защото силните им вкусове взаимно се изключват. Но ако пък искате, сложете от всичко. Сол и пипер си е задължително и не търпи промени.

Сега можете да излеете лесно съдържанието на тигана в тава, да добавите още бульон и чак след това да подредите отгоре месцата. Така няма да се затиснат от ориза и да станат прекалено глетави. Остава само да запечете на 200 градуса за 30-тина минути или по-точно - докато оризът попие бульона. После можете да сервирате. Авторите предлагат да поръсите с пресен магданоз.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта