Регистрация

Свинско с ориз и гъби



Свинско с ориз и гъби
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 3008

Манастирски гювеч с месо във виненс сос с гъби, маслини и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Гювеч със свинско, гъби, бяло вино, ориз, маслини, чушки и домати се готви в Кухнята на Звездев. Това е зимна народна манджа, къкрила в земен съд на бавен огън, докато се превърне във вкусно ястие.

Свинското месо се нарязва на порции и се пържи в сгорещено олио. Щом се запечата, към него се добавят лука, а после и гъбите, нарязани на едро и се налива бялото вино. Подправя се със сол и пипер. Съдържанието на тигана се прехвърля в гювеч и остава във фурната на 160 градуса за 1 час.

След това капакът на гювеча се открехва и се добавя ориза, наситнените домати, маслините и нарязаните на едро чушки. Овкусява се със сол, черен и червен пипер, налива се вода и отново се връща във фурната, пак под капак, за 45 минути. После се вади и хапва докато е топличко.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта