Регистрация

Печено свинско с картофи, домати и чушки

Печено свинско с картофи, домати и чушки
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 991

Печено свинско със зеленчуци, майонеза и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г свинско месо
  • 7 картофа (средни по размер)
  • 2-3 сладки чушки
  • люто чушле по желание
  • 2 глави лук
  • 2 домата
  • 1 малка опаковка майонеза
  • сол и пипер
  • кашкавал
  • вода
  • 2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Месото нарежете на хапчици, обтрийте със сол и пипер и покапете с малко мазнинка. Оставете да почива докато дойде редът му.

2. Картофите обелете, измийте и нарежете на тънки кръгчета. Посолете и покапете с мазнинка.

3. Подредете картофените шайби на дъното на намаслена тава. Намажете с част от майонезата.

4. Отгоре подредете лука, нарязан на шайби. Посолете малко и разпределете месото върху него. Намажете с малко майонеза.

5. Чушките измийте и нарежете на четвъртини така че да се получат дълги ленти. Подредете върху мръвките.

6. Отгоре подредете шайби домати и намажете с останалата майонеза. Налейте внимателно 100-тина мл вода в тавата.

7. Увийте във фолио и печете 40 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

8. Разгърнете фолиото, поръсете с рендосания кашкавал и допечете за 15-тина минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта