Регистрация

Печено свинско Марсала

Печено свинско Марсала
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 6459

Печено свинско, залято с апетитен винен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За свинското:

  • 1 парче 3 кг обезкостено свинско филе, мариновано за една нощ в разтвор от ½ ч.ч. сол, ½ ч.ч. захар и 4 л. вода.
  • сол и пипер

За винения сос:

  • 3 ч.ч. хубав пилешки бульон
  • ½ ч.ч. смлян зелен лук
  • 2 ч.ч. нарязани гъби
  • 2 ч.ч. сладко вино Марсала
  • сол и пипер
  • 3 с.л. лъжици царевично нишесте, разтворено в ½ ч. ч. студена вода - за сгъстяване

Начин на приготвяне:

На свинското:

1. Сложете свинското филе върху грила, с мазнината нагоре, и обилно го овкусете със сол и черен пипер.

2. Запечете го на 230 С в предварително загрята фурна за 10 минути, след което намалете температурата на 160 С и оставете месото да се пече докато достигне вътрешна температура от около 70 С – за около 1 час.

3. Извадете печеното месо от фурната и го оставете а почине за 10 минути преди да го нарежете.

4. Нарежете месото на резени и го сервирайте с винения сос.

На винения сос:

1. Сложете бульона, лука, гъбите и виното в тенджерка, кипнете и оставете да ври на слаб огън за 10 минути.

2. Овкусете със сол и пипер и добавете нишестето, за да се сгъсти.

Бележка: вкусовите качества на соса зависят до голяма степен от качеството на бульона и виното, затова не се скъпете!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 55 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта