Регистрация

Печено пилешко с каперси

Печено пилешко с каперси
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 5086

Вкусни печени пилешки гърди с каперси.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 бр. обезкостени и почистени от кожата пилешки гърди
  • 1/2 глава чесън, фино нарязан на филийки
  • 1/8 ч.ч. сушен риган
  • едра сол и прясно смлян пипер на вкус
  • 1/4 ч.ч. червен винен оцет
  • 1/8 ч.ч. зехтин Extra Virgin
  • 1/4 ч.ч. каперси с около 1 с.л. от сока им
  • 4 дафинови листа
  • 1/2 ч.ч. кафява захар
  • 1/2 ч.ч. бяло вино
  • 1/4 ч.ч. фино нарязан пресен италиански магданоз

Начин на приготвяне:

1. Сложете пилешкото в голяма купа. Покрийте го с чесъна, ригана, едрата сол и пипера, оцета, зехтина, каперсите и сока им, сложете и дафиновите листа. Втрийте много добре маринатата в месото и оставете в хладилника най-добре цяла нощ, но ако нямате време, не по-малко от 2 часа.

2. Загрейте предварително фурната до 190°С.

3. Сложете един ред пиле в 1 или 2 големи плитки тавички за печене и покрийте равномерно с маринатата. Поръсете парчетата пилешко с кафява захар и налейте бялото вино около тях, но не и отгоре им.

4. Печете за около 30 мин., като поливате на всеки 10 мин. със соковете от тавичката.

5. С решетъчна лъжица прехвърлете пилешкото в чиния за сервиране и украсете със сушени сини сливи (по желание), маслини и каперси. Полейте с няколко лъжици от соса в тавичката и поръсете с щедро количество магданоз. Останалият сос от тавичката сервирайте в отделна купа.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта