Регистрация

Печено зеле с лук в бити яйца

Печено зеле с лук в бити яйца
Средно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 645

Палачинка от зеле и пресен лук в яйчен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 зелка
  • 3 стръка пресен лук
  • листа копър и магданоз
  • 3 скилидки чесън
  • 3 яйца
  • 3 с.л. соев сос
  • 2 с.л. зехтин или друга растителна мазнина
  • 3 с.л. брашно
  • черен пипер
  • олио

Начин на приготвяне:

1. Нарежете зелката на лентички и изсипете в купа. Наситнете пресния лук, копъра и магданоза и добавете при зелето.

2. Яйцата разбийте със соевия сос, черен пипер и брашно. Налейте зехтина и прибавете намачкания чесън. Разбъркайте хубаво.

3. Изсипете яйчената смес при зеленищата и размешайте.

4. Сипете малко олио на дъното на тиган с незалепващо покритие. Изсипете върху него сместа и заравнете. Сложете капак и гответе на умерен огън 10 минути.

5. С помощта на чиния обърнете получената зелева палачинка и върнете в тигана, за да се изпече и от другата страна.

6. Извадете и поднесете - по желание с поръска от сусам или пресни зелени листенца.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта