Регистрация

Печено брюкселско зеле

Печено брюкселско зеле
Лесно   |   Порции 8   |   Видяна: 9946

Брюкселско зеле със сирене на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 750 г брюкселско зеле с подрязани краища (ако желаете, можете да разполовите брюкселското зеле)
  • 3 с.л. зехтин
  • ½ ч.л. сол
  • ½ току-що смлян черен пипер
  • прясно настъргано сирене Асиаго (или друг вид сирене по избор)

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната на 180°С.

2. Сложете в тава брюкселското зеле, зехтина, солта и черния пипер и разбъркайте, докато зелето се покрие добре и равномерно. Разпределете го поравно върху тавата, която преди това сте застлали с хартия за печене. Печете зелето около 20-30 мин., докато отгоре започне да покафенява и да придобива хрупкава коричка.

3. Сервирайте с настъргано сирене, ако желаете. Дори и след съхраняване в хладилник, печеното брюкселско зеле запазва вкуса си.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта