Регистрация

Печени чушки с яйце и сирене



Печени чушки с яйце и сирене
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 955

Чушки на фурна със сирене и яйце по български.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пълнени чушки със сирене - кулинарна класика от България, която се готви навред из света, стига в кухнята да попадне бяло саламурено сирене, което трудно се намира извън Балканите. Това е идея за вкусен лек обяд или за диетична вечеря, а чаша вино се връзва идеално с тази полезна, лесна за направа и апетитна храна. Как да си я сготвите - показват в канала Всегда Вкусно.

Първо сиренето се натрошава в купа и се поръсва с малко захар и черен пипер. Добавят се яйцата и се размесва на каша. Правилото е на 100 г сирене - едно яйце. В сместа се добавя наситнен пресен магданоз и след това почистените чушки се пълнят със сиренения крем. Добре е да изберете зеленчи чушки, защото ненатрапчивата им сладост най-вкусно се връзва с плънката. Всяка напълнена чушка се запечатва с брашно, за да не се излее съдържанието ѝ. Остава да покапете с мазнинка и да пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути. После ястието е готово. А как точно се приготвя - гледайте във видеото по-горе. Списък с точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта