Регистрация

Пълнени чушки по турски на тиган

Пълнени чушки по турски на тиган
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1258

Лодки от чушки с кайма и ориз в доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 мл вода
  • 75 г бисерен ориз
  • 600 г телешка кайма
  • 1 глава лук
  • листата на 1/2 връзка магданоз
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1,5 ч.л. сол
  • 1 ч.л. лют пипер по желание
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 кг сладки чушки
  • 2-4 с.л. олио + още една глава лук
  • 300 мл домати на кубчета в доматен сос от консерва
  • 2 с.л. соев сос
  • 1/2 ч.л. канела + 2 скилидки чесън
  • 1/2 ч.л. черен пипер + 1/2 ч.л. сол
  • 200 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза в 800 мл вода.

2. Прехвърлете каймата в купа, добавете наситнените листа на 1/2 връзка магданоз, 1 наситнена глава лук, 2-3 намачкани скилидки чесън, 1,5 ч.л. сол, лют пипер по желание и кимион. Изчакайте оризът да се свари или да е почти готов и го отцедете от водата. Добавете в тази смес и замесете.

3. Чушките измийте. Отрежете по триъгълник от едната им страна - от дръжката към върха и махнете парченцето. Извадете оттам семките, оставете капачето с дръжката за по-красиво и напълнете с каймяната смес.

4. В голям тиган, който си има капак, сгорещете 2 с.л. олио и запържете за 3 минути наситнена глава лук. Залейте с доматите на кубчета и соевия сос, кипнете и прибавете канела и по 1/2 ч.л. сол и пипер. Залейте с 200 мл вода и кипнете отново.

5. Подредете чушките с отвора нагоре в тигана плътно една до друга. Сложете капак и оставете на слаб огън да къкрят 1:10 часа. След това прехвърлете в индивидуални порции, залейте с част от соса на готвенето и поръсете с пресни листа магданоз за разкош. Сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта