Регистрация

Пирог със зеле и лук

Пирог със зеле и лук
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 1093

Баница с прясно зеле, лук и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г зеле
  • 2 глави лук
  • 3 стръка пресен лук
  • 200 моркови
  • 1 с.л. олио
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. захар
  • 1 яйце

За коричката:

  • 2 яйца
  • 1/2 ч.л. сол
  • 200 мл заквасена сметана
  • 3 с.л. майонеза
  • 1 ч.ч. (140 грама) брашно
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 1 с.л. грис
  • малко масло

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука и зелето на тънки полумесеци, пресния лук - на шайбички, а морковите - рендосайте.

2. Сгорещете олиото в дълбок тиган и запържете лука за 3 минути. Добавете зелето, гответе още 7 минути при непрестанно бъркане, като подправите със сол и захар. Следва моркова и три минути готвене, а след това и зеления лук. Разбийте яйцето в купичка, залейте с него запръжката, разбъркайте и след минутка махнете от котлона.

3. Яйцата за блата разбийте в купа със солта. Добавете майонезата и сметаната и разбъркайте до получаването на крем. Работете с телена бъркалка.

4. Добавете брашното и бакпулвера и разбъркайте до хомогенност.

5. Намажете тава с масло, поръсете с грис или царевично брашно и изсипете 1/3 от тестото. Заравнете - малко е трудничко, защото е гъсто, но с обратното на мокра лъжица ще се получи. След това отгоре изсипете зелевата плънка, заравнете и нея и покрийте с останалото тесто.

6. Печете в предварително загрята на 175 градуса фурна за 35 минути. После охладете и извадете от формичката.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта