Регистрация

Печени тиквички с млечна заливка



Печени тиквички с млечна заливка
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1821

Гювеч с тиквички, червени чушки, млечна заливка и кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 07.08.2017

Зеленчукова запеканка за основно без животински продукти, която е лека и профирна вечеря за горещите дни, предлагат да си сготвим Лора и Стоян. За целта ни трябват печени червени чушки и тиквички, които се редят в тава или индивидуални гювечета и се готвят на фурна под млечна заливка с яйца и подправки. Получава се нещо като летен гювеч или мусака от тиквички - много е вкусно, а и не пречи на диетата.

Първо трябва да свършим хамалогията в рецептата - да си опечем тиквичките и чушките и да обелим чушките. По-заетите могат да си решат проблема като си купят директно буркан с печени червени чушки, а тиквичките просто се нарязват на шайби, овкусяват се със сол и пипер и се готвят на намазнена плоча или грил тиган. След това в намаслени купички за брюле, тава или гювечета се редят шайби тиквички, ред нарязани на ленти червени чушки и пак тиквички.

Прави се заливка като се разбиват яйца и се смесват с кисело мляко, рендосан кашкавал, наситнен магданоз и подправки. С тази смес се заливат вече подредените зеленчуци и се запичат на 180 градуса за около 20 минути. После можете да си ги сервирате украсени с пресен магданоз или с натрошено бяло сирене, ако подозирате, че тези продукти няма да ви нахранят.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта