Регистрация

Печени свински ребра в лучен сос

Печени свински ребра в лучен сос
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 603

Задушени свински ребърца на фурна в сос от лук, чесън, горчица, домати и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. олио
  • 500 г лук
  • 6 скилидки чесън
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. мащерка - суха
  • 1/2 ч.л. сух риган
  • лют пипер на вкус
  • 1 с.л. горчица
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 2 с.л. оцет
  • 60 мл соев сос
  • 1 с.л. захар
  • 200 мл вода
  • 1,5-1,8 кг свински ребра с месце по тях - 3 парчета

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на полумесеци. Сгорещете олиото в тиган на умерен огън и изсипете лука. Гответе 7-8 минути докато покафенее леко.

2. Добавете намачкания чесън, солта, пипера, мащерката, ригана и лют пипер на вкус. Бъркайте и гответе 3 минути.

3. Прибавете на следващ етап соевия сос, горчицата, доматения концентрат, оцета и захарта. Бъркайте още 2 минути.

4. Залейте с водата и изчакайте да закъкри. Оставете да ври 2 минути и махнете от котлона.

5. Разстелете си в голяма тава голям лист алуминиево фолио. В него сложете един върху друг два големи листа хартиено фолио, а в тях положете ребрата с ципата нагоре.

6. Намажете с малко от соса. Използвайте домакинска четка. След това обърнете парчетата ребра с месото нагоре. Намажете средното по-обилно с лучен сос, след това сложете двете други парчета да го застъпят на по половина и да го покрият цялото, като те образуват кула. Намажете и тях със сос - трябва да ви остане около 1/4 от соса.

7. Увийте на бонбон първо с единия лист хартиено фолио, после с другия и на финала - много добре с алуминиевото. Пъхнете в предварително загрята на 175 градуса фурна за 1:30 часа.

8. Извадете тавата, разгърнете фолиата и разместете парчетата ребра така, че да застанат едно до друго плътно, но вече без да се застъпват. Залейте с останалия сос и върнете във фурната на 180 градуса за още 20 минути - да хванат апетитна коричка.

9. Извадете, оставете да починат за 5-6 минути и разпределете в порции. Можете да сервирате с гарнитура по желание.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта