Регистрация

Печени кюфтета с картофи и кайма



Печени кюфтета с картофи и кайма
Лесно   |   Порции 14 кюфтета   |   Видяна: 5025

Кюфтета на фурна по датски с продукти за мусака.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ето едни различни и вкусни печени кюфтета, които имаме шанс da_sgotvim_s_milena. Те са доста по-засищащи от обикновените месни топчета, защото в състава им има еднакво количество кайма и картофи. Освен това, въпреки ча са панирани, кюфтачетата се пекат на фурна и така не се налага да тровим тялото си с трансмазнини и вредни термични процеси.

Започваме с картофите в рецептата, които се обелват, измиват и рендосват. Следва да ги отцедим - в хавлиена кърпа или просто със стискане на ръка се стараем да махнем водата от тях. После ги смесваме с каймата, добавяме наситнена глава лук и едно сурово яйце. Овкусяваме със сол и джоджен, а ако искате можете да добавите черен, бял или червен пипер, традиционната подправка за кюфтета - кимион и лют пипер, ако сте любител на пикантните храни. От тази смес оформяме месно тесто за кюфтета.

С намокрени ръце си правим леко сплеснати големи кюфтета, които овалваме в галета и редим в тава, застлана с хартия за печене. Поливаме ги с няколко капки зехтин или олио и ги вкарваме във фурната за 25 минути. А от нея си вадим вкусни и питателни кюфтенца, за които не е нужно да се сервира хляб - все пак имат голям количество картофи в себе си. Вместо това можете да ги поднесете с любимия сос - кетчуп, майонеза, горчица, барбекю, чеснов или комбинация от тях. Насладете се на този вкус!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта