Регистрация

Печени крокети от зимна тиква и камамбер

Печени крокети от зимна тиква и камамбер
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 3986

Хрупкави кюфтенца с нетрадиционни продукти.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/4 зимна тиква или друг вид сладка тиква
  • 1/2 глава бял лук
  • сирене камамбер, колкото палеца
  • 1 с.л. мляко
  • 1 яйце
  • 2 с.л. брашно
  • 2 с.л. галета
  • 1 ч.л. магданоз
  • 1/2 ч.л. сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • зеле
  • лимон

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука и го изпържете до златисто в зехтин. Охладете и заделете.

2. Обелете и нарежете тиквата на големи парчета. Задушете я или я сварете до омекване, отцедете хубаво и подсушете. След това намачкайте на гладко пюре с 1 с.л. мляко. Прибавете сол на вкус и охладения лук.

3. Нарежете магданоза фино и го смесете с галетата. Загрейте фурната на 180ºС.

4. Пригответе 3 чинии - една с брашно, една с разбито яйце и една със смесената с магданоз галета. Нарежете камамбера на малки правоъгълни блокчета.

5. Вземете 1 с.л. от тиквеното пюре и оформете малък диск. Сложете парче сирене в средата и увийте хубаво в диска. Оваляйте на топка и леко приплескайте като кюфтенце. Трябва да се получат около 5-6 кюфтенца.

6. Оваляйте ги в брашно и изтръскайте излишното. Потопете в яйце, след това в галетата с магданоза. Сложете в незалепваща тавичка за печене и повторете до изчерпване на продуктите.

7. Намажете всеки крокет със зехтин и печете за около 10 мин. до златисто. Обърнете от другата страна и пак намажете с мазнината. Върнете във фурната за още 5 - 10 мин., докато всички крокети станат със златисто-кафява коричка.

8. Поднесете с фино нарязано зеле и резен лимон.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта