Печени крокети от зимна тиква и камамбер
Хрупкави кюфтенца с нетрадиционни продукти.
Необходими продукти:
- 1/4 зимна тиква или друг вид сладка тиква
- 1/2 глава бял лук
- сирене камамбер, колкото палеца
- 1 с.л. мляко
- 1 яйце
- 2 с.л. брашно
- 2 с.л. галета
- 1 ч.л. магданоз
- 1/2 ч.л. сол
- черен пипер
- зехтин
- зеле
- лимон
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука и го изпържете до златисто в зехтин. Охладете и заделете.
2. Обелете и нарежете тиквата на големи парчета. Задушете я или я сварете до омекване, отцедете хубаво и подсушете. След това намачкайте на гладко пюре с 1 с.л. мляко. Прибавете сол на вкус и охладения лук.
3. Нарежете магданоза фино и го смесете с галетата. Загрейте фурната на 180ºС.
4. Пригответе 3 чинии - една с брашно, една с разбито яйце и една със смесената с магданоз галета. Нарежете камамбера на малки правоъгълни блокчета.
5. Вземете 1 с.л. от тиквеното пюре и оформете малък диск. Сложете парче сирене в средата и увийте хубаво в диска. Оваляйте на топка и леко приплескайте като кюфтенце. Трябва да се получат около 5-6 кюфтенца.
6. Оваляйте ги в брашно и изтръскайте излишното. Потопете в яйце, след това в галетата с магданоза. Сложете в незалепваща тавичка за печене и повторете до изчерпване на продуктите.
7. Намажете всеки крокет със зехтин и печете за около 10 мин. до златисто. Обърнете от другата страна и пак намажете с мазнината. Върнете във фурната за още 5 - 10 мин., докато всички крокети станат със златисто-кафява коричка.
8. Поднесете с фино нарязано зеле и резен лимон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ