Регистрация

Крем супа от тиква и ябълки

Крем супа от тиква и ябълки
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 5212

Супа, гарнирана със златист бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг тиква мускатна, обелена и нарязана на кубчета
  • 1 или 2 ябълки (по желание)
  • 3 или 4 ивици суров бекон
  • 1 ч. л. пресен розмарин или градински чай (сушен)
  • 2 - 4 ч. ч. пилешки бульон (или зеленчуков)
  • ½ -1 ч. ч. сметана (по желание)
  • сол
  • 2 - 4 ч. л. индийско орехче
  • 2 - 4 ч. л. канела

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 200 С и поставете тиквата, ябълката и розмарина или градинския чай в тавичка.

2. Поставете беконът върху тях и запечете за 40-60 минути докато омекнат.

3. Охладете (отстранете бекона, запържете го до златисто за гарниране), прехвърлете всичко в кухненския робот (заедно с ½ до 1 ч. ч. бульон) и пасирайте.

4. Изсипете пасираната смес в тенджерка с останалата част от бульона, добавете сметаната (по желание), сол, индийско орехче и канела и оставете да ври на слаб огън докато добие желаната от вас плътност.

5. Сервирайте крем супата гореща, гарнирана по ваш вкус (можете да използвате бекон и синьо сирене или пък мед).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта