Регистрация

Печени крилца с глазура от праскови

Печени крилца с глазура от праскови
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1103

Глазирани пилешки крилца с пикантна плодова коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.л. пушен пипер
  • 1/2 ч.л. сода
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 1/2 ч.л. лют пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. лук на прах
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 2/3 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. риган или босилек на прах
  • 1-1,3 кг пилешки крилца (без най-долната част)
  • 4 с.л. растителна мазнина (зехтин)
  • 2 праскови
  • 80 г кафява захар
  • 2 с.л. оцет
  • 2-3 с.л. соев сос
  • 1-2 ч.л. лют сос по желание
  • 1/3 ч.л. канела
  • по щипка сол и пипер
  • 80 мл вода
  • 1 дафинов лист
  • 20 г масло

Начин на приготвяне:

1. Смесете пушения пипер, червения пипер, содата, лука и чесъна на прах, солта и пипер, ригана или босилека и кимиона в купичка и ги разбъркайте.

2. Почистете крилцата, ако имат остатъчни перца или нечистотии и прехвърлете в купа, покапете с мазнината и разбъркайте. После поръсете микса от подправки и с ръце оваляйте хубаво.

3. Включете фурната да загрява на 220 градуса. Застелете тава с хартия за печене и подредете крилцата в нея. Пъхнете в загрятата фурна и пуснете вентилатора. Печете 15 минути.

4. Прасковите обелете и нарежете на парчета. Изсипете в тиган, добавете кафявата захар, оцета, соевия сос, лютия сос, сол и пипер, канелата, дафиновия лист и водата. Разбъркайте и оставете да кипи 15 минути. След това извадете дафиновия лист, прехвърлете в блендер, пюрирайте и прецедете обратно в тигана. Добавете студено масло от хладилника и разбъркайте без да държите на огъня.

5. Изпечените до това ниво крилца извадете и намажете обилно от всички страни с глазурата. След това върнете вече без вентилатор за 3 минути. После пак извадете, намажете и върнете във фурната. Потретете за 3 минути.

6. Топлите крилца изсипете в тигана при соса, овъргаляйте и прехвърлете с все соса в купа. Оставете да се охлаждат три минути и са готови за сервиране - със соса разбира се.

 

Източник: YouTube/Tasty

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта