Регистрация

Сочни дебели и хрупкави пържени кюфтета

Сочни дебели и хрупкави пържени кюфтета
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 279

Панирани кюфтета на тиган с коричка от галета и въздушна сърцевина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

* За да станат кюфтетата ви наистина сочни и с наситен вкус не залагайте на готова кайма, ами помолете да ви смелят апетитни парчета телешко и свинско месо. Така ще бъдете сигурни, че в каймата няма вредни добавки и съмнителни подобрители.

Необходими продукти:

  • 300 г хляб
  • 250 мл мляко
  • 500 г мляно свинско месо
  • 500 г мляно телешко месо
  • 1 ч.л. с връх сол
  • 1 равна ч.л. млян черен пипер
  • 2 глави лук
  • 6-10 скилидки чесън
  • 3 яйца
  • 150 г галета с готовност за още
  • 5-8 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Хляба нарежете на едро и прехвърлете в купа. Можете да използвате стар хляб или крайшници, които са ви останали. Залейте с млякото, настискайте, за да глътне мляко и оставете настрана да кисне. Ако изпие цялото мляко, сипете още.

2. Двата вида мляно месо прехърлете в купа, добавете солта и пипера и разбъркайте.

3. Лука и чесън сложете в купата на чопъра и смелете буквалнно на паста. Изсипете при каймата.

4. Добавете яйцата. Хляба отцедете с ръце от млякото и наронете на много фино в купата с останалите продукти. Замесете добре.

5. Сипете си галетата в чиния. Взимайте с ръце от каймата колкото да се събере в едната ви шепа и оформяйте на дебело леко сплеснато и малко продълговато кюфте. Овалвайте в галета много хуаво и си редете на плота или върху дъска отстрани.

6. Сгорещете на една идея под средната степен олиото в тиган с незалепващо покритие. Гответе кюфтетата по 4 минути от страна, като след второто обръщане върнете от първата страна за още минута. Редете върху решетка, за да останат сочни.

7. Когато всички кюфтета са готови, ги подредете в плато и зарадвайте всички на трапезата.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта