Регистрация

Бабините пържени кюфтета с хляб и лук

Бабините пържени кюфтета с хляб и лук
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 1029

Панирани кюфтета на тиган по бабина рецепта.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г среда на бял хляб
  • 1 глава лук
  • 2 големи скилидки чесън
  • 500 г кайма - телешка или смес
  • сол и пипер - по около 1/2 ч.л.
  • 1 яйце
  • 2 с.л. вода
  • лют пипер по желание
  • 50-80 г брашно
  • 100 мл олио

Начин на приготвяне:

1. Натрошете хляба на комати в купа и залейте с вода. Оставете да покисне 10-тина минути и след това отцедете добре с ръце. Можете да минете през месомелачка заедно с чесъна и главата лук или да натрошите на ситно между пръстите си в купа, а след това да наситните лука и чесъна и да прибавите.

2. Изсипете отгоре каймата, добавете сол и черен пипер, лют пипер по желание, чукнете яйцето и сипете 2 с.л. вода. Замесете много добре до пълното смесване на продуктите.

3. Сипете си вода в купичка. Намокряйте ръцете си и оформяйте големи леко сплеснати и леко продълговати кюфтета. Овалвайте в брашно и редете в чиния.

5. Сгорещете олиото в тиган с незалепващо покритие на умерен огън. Пържете за по 4-5 минути от страна и вадете върху решетка, за да запазят сочността си.

6. Сервирайте с подходяща гарнитура - зеленчуци или картофи.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта