Регистрация

Печени картофи с кайма, домати и кашкавал

Печени картофи с кайма, домати и кашкавал
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2333

Отворена мусака с пресни домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи + 2 с.л. олио или зехтин за готвене
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. сух босилек (може и наситнен пресен)
  • 1 с.л. сладък пипер
  • 2 с.л. олио или зехтин за готвене
  • 2 глави лук (около 170 г общо)
  • 2 с.л. олио
  • 300 г телешка кайма
  • 300 г свинска кайма (или си вземете 600 г кайма смес) + 1 ч.л. сол и 1/2 ч.л. черен пипер
  • 250 г дребни домати
  • 200 г кашкавал, чедър, гауда или ементал
  • 2 стръка пресен лук за поръсване по желание при изваждане от печката

Начин на приготвяне:

1. Картофите обелете, измийте и нарежете на шайби или полушайби. Прехвърлете в купа, поръсете със солта, босилека и пипера и покапете с 2 с.л. растителна мазнина (олио или зехтин за готвене). Разбъркайте добре и прехвърлете в тава. Пъхнете да се запекат в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор.

2. Лука наситнете. Сгорещете 2 с.л. олио в голям тиган и запържете лука за 3 минути. Добавете каймата и гответе докато се разрохка. След това оставете на умерен огън да се готви, като овкусите със сол и пипер и периодично разбърквате.

3. Докато каймата и картофите се готвят рендосайте избраното от вас жълто сирене. Разполовете доматите и почистете точицата им.

4. Готовите картофи залейте с каймата и разпределете сравнително равнмерно. Отгоре поръсете рендосаното сирене, а върху него боцнете половинките домати с разреза нагоре. Върнете във фурната на същата температура за още 15 минути.

5. След изваждане по желание поръсете с нарязан косо пресен лук. Сервирайте топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта