Регистрация

Макарони с кайма и млечен сос

Макарони с кайма и млечен сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1162

Макарони на тиган с мляко, месо и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 400 г кайма
  • 1 с.л. червен пипер - сладък
  • 1,5 ч.л. чесън на прах
  • 1,5 ч.л. лук на прах (ако имате)
  • 1,5 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. царевично нишесте + 1 с.л. вода
  • 500 мл вода
  • 375 мл мляко
  • 200 г макарони или друга дребна паста
  • 200 г сирене чедър, кашкавал, гауда или друго жълто сирене по желание
  • магданоз или босилек за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете олиото на умерен огън в голям и дълбок тиган, който има капак. Изсипете каймата и гответе и бъркайте докато стане на трохи.

2. Овкусете със сухите подправки и захарта и гответе още няколко минути.

3. Разтворете царевичното нишесте в равно на него количество вода, изсипете при каймата и разбъркайте добре.

4. Налейте водата и млякото и кипнете.

5. Добавете макароните и захлупете с капака. Варете половината от указаното на опаковката време. Докато се готвят рендосайте избраното от вас жълто сирене.

6. Разбърквайте докато се разтопи. Гответе още 2 минути под капак след това.

7. Загасете котлона, но оставете ястието на него за още 3 минути. После дръпнете и оставете да почива 2 минути.

8. Готово е за сервиране. По желание украсете с листенца пресен магданоз или босилек.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта