Регистрация

Печени зеленчуци с яйца и извара



Печени зеленчуци с яйца и извара
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2148

Омлет на фурна с извара и микс от зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Трениращата влогърка Беатрис отново споделя бърза рецепта за лесно и сравнително полезно основно ястие, което не изисква никакви кулинарни умения. Достатъчно е да си купите яйца, извара, моцарела и замразени или пресни зеленчуци, за да си приготвите тази вкусотия, която позволява импровизации с повечето продукти.

Основата е яйчена, затова не импровизирайте с нея. Просто си разбийте яйцата на ръка в дълбок съд. Всичко останало е въпрос на вкус. Беа добавя към тях извара, за да стане по-еднообразна текстура, но ако сложите сирене пък ще усещате бучките по приятен начин. Следва миксът от зеленчуци. Авторката използва готов такъв, но нека всеки се чувства свободен да добави царевица или грах, чушки, тиквичка и каквото още му харесва. Всички тези продукти се разбиват заедно и влизат във фурната, за да се запекат за 30 минути на 180 градуса.

На финала Беатрис настъргва моцарела и запича за 5 минути, но пък вие можете импровизаторски да я замените с останал кашкавал в хладилника, да се поглезите с натрошено синьо сирене или просто да пропуснете тази стъпка. Мечтайте и гответе - най-важното е да ви хареса.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта