Регистрация

Печени гъби по български с лук и трохи



Печени гъби по български с лук и трохи
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 790

Постни гъби на фурна с трохи, лук, олио и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Печени печурки с хлебни трохи готви Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев, за да припомни стара народна рецепта за печурки на фурна от 1940-а година. Това е постно ястие, но вкусно, апетитно и питателно. А направата му е лесна.

Първо гъбите се режат на едро и се сваряват в подсолена вода като се добавят в кипналата вече вода и се готвят 7-8 минути. Бульонът от варенето можете да запазите за друго готвене. А докато чакате гъбите, си смелете няколко филийки стар хляб и нарежете лук на тънки полумесеци. Следва да подредите ястието в малка тавичка или терин. На дъното се слагат трохи, после гъби, поръсват се с подправки, реди се лук, пак трохи, гъби, лук и трохи. Покапва се с олио. Ако не държите да е постно, можете да използвате и масло, както и да смесите мазнината с намачкан чесън, за да е по-ароматна. На финала отново се покапва с мазнина и се пъхва в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.

А след изваждането на тавичката имате хрупкаво ястие, ароматно и сочно. Как точо се прави и какви са количествата на продуктите - гледайте във видеото на Звездев по-горе.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта