Регистрация

Постна паста с гъби и маслини



Постна паста с гъби и маслини
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1719

Макарони с рагу от гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Лесна и бърза паста без животински продукти се готви в Кухнята на Звездев като предложение за бърз обяд или постна семейна вечеря. Ястието е семпло, а ако не държите да е веганско, можете да го "подкрепите" с добавка на запечен на сух тиган бекон и поръска от рендосано жълто или синьо сирене.

Започнете като си направите заготовки, за да можете да правите ястието паралелно. Нарежете лука и чесъна на ситно, накъсайте си листенца риган, гъбите отцедете от соса на консервата и нарежете на едро, а маслините (по-добре използвайте без костилка) нарежете на половини или четвъртини. Чак след това на два съседни котлона сложете водата за пастата да кипва и зехтина за соса да се сгорещява.

В сгорещения зехтин се запържва лука. Добавят се гъбите и се налива виното. Оставя се да се готви докато се редуцира. Кипналата вода за макароните се подправя с лъжица сол и пастата се изсипва вътре. Вари се с 1-2 минути по-малко от указаното на опаковката. В редуцирания сос се добавя доматеното пюре, чесъна и ригана. Следва да се налее от водата, в която ври пастата и да се добавят маслините.

Сварената паста се прецежда през гевгир и се добавя в тигана. Посолява се на вкус и се готви още минута-две, като се разбърква. После се разпределя в порции и се сервира.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта