Регистрация

Печена кайма със зеле в кексово тесто

Печена кайма със зеле в кексово тесто
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 439

Солен пай с кексово тесто и плънка от запържена кайма с лук, зеле и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук + 2 с.л. олио
  • 450 г кайма
  • сол и пипер на вкус
  • 1 скилидка чесън или 1/2 ч.л. чесън на прах
  • 1 голям морков
  • 300 г прясно зеле
  • 2 яйца
  • 1 малка купичка заквасена сметана - 125-200 мл или кисело мляко с висока масленост
  • 7 с.л. брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер + 1 ч.л. захар + 1 ч.л. сол
  • 20 г масло

Начин на приготвяне:

1. Моркова рендосайте на едро ренде, лука и зелето нарежете на тънки полумесеци.

2. Сгорещете олиото в тиган и запържете на умерен огън лука за 3 минути. Ако използвате пресен чесън, добавете го сега.

3. Изсипете каймата и рохкайте докато се разпадне на трохи. Намалете леко огъня, овкусете със сол и пипер и оставете да се готви докато водата ѝ изври.

4. Прибавете моркова, гответе 5-6 минути при периодично бъркане и след това добавете и зелето. Размешайте. Подправете още на вкус и оставете да се готви 10 минути.

5. През това време чукнете яйцата в купа и ги разбийте. Добавете киселото мляко и разбъркайте отново.

6. Сипете брашното и бакпулвера, добавете захар и сол и размешайте до получаването на тесто с консистенцията на кексово.

7. Намажете малка тава с високи бордове (диаметър 20 или страна около 18 см., ако е квадратна) с масло по дъното и стените. Изсипете на дъното половината от тестото и внимателно го разпределете. Върху него изсипете каймянта смес и заравнете. Отгоре залейте с останалото тесто и пак заравнете.

8. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-40 мин. След изваждане от фурната оставете да почине 5-6 минути.

9. Разрежете на квадратни парчета и сервирайте. Можете да украсите с по листенце магданоз.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта