Регистрация

Пача от свински крачета

Пача от свински крачета
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 6741

Коронната манджа на моя тъст Цветан. Много добра традиционна супа за мезе и сериозен конкурент на шкембето.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3-4 свински крачета
  • 6 скилидки чесън
  • сол
  • черен пипер на вкус
  • 1 литър прясно мляко

Начин на приготвяне:

Измивате крачетата и ги почиствате добре от кожа и косми. Слагате ги в тенджера под налягане с 3 л. вода и сол. След като заври на максимална степен, варите яденето на по-слаб огън около 2 часа. Ако го правите в нормална тенджера, ще ви трябват 3-4 часа на умерен огън. Целта е крачетата така да са се сварили, че да се разпадат при допир. Вадите ги от бульона и ги оставяте да изстинат. След това хубаво изчиствате месото от кокалите, като слагате и хрущялите, те са много полезни и правят желиращия вкус на чорбата. Обелените и нарязаните на ситно скилидки чесън добавяте към месото, което връщате в бульона. Прибавяте черен пипер на вкус и прясното мляко. Варите като внимавате млякото да не изкипи. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (4)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта