Регистрация

Патладжани с телешко и моцарела



Патладжани с телешко и моцарела
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1292

Пица от кайма върху блат от патладжани.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 14.06.2017

Леко ястие с месо и патладжани, с което добре ще се нахраните, но няма шанс да преядете представят Лора и Стоян. Ако сте на диета, не си го сервирайте с хляб, а го обявете за страхотен обяд или ранна нисковъглехидратна вечеря. За него ще ви се наложи да прекарате половин час в кухнята, но поне изглежда красиво и може да нахрани 4 човека или да позасити шестима.

Първо патладжаните се нарязват, осоляват и изчакват да си пуснат горчивината. През това време, ако сте хитри няма да бездействате, а ще нарежете лука за телешкото рагу и ще си подготвите останалите продукти, за да можете да готвите паралелно на двата котлона. Следва да измиете патладжаните под течаща вода, да ги намазните и да ги запечете двустранно на грил тиган.

В другия тиган се запържва лук с чесън и се добавя половин килограм телешка кайма. Овкусява се с риган, канела, сол и пипер и се готви докато стане на месни трохи. После се добавят домати от консерва и се оставя да покъкри за 5-8 минути на умерен огън. През това време вашите патладжани са се изпекли и можете да ги подредите плътно в ниска тава, застлана с хартия за печене. Отгоре се разпределя рагуто и върху него се накъсва моцарела и се поръсва с настърган пармезан или кашкавал. Запича се за 15 минути на фурна и е готово за хапване.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта