Регистрация

Патладжанени кръгчета с кайма, картофи и домати

Патладжанени кръгчета с кайма, картофи и домати
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 163

Печени патладжани с кайма, картофи, доматен сос и кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1-2 патладжана (по-големи)
  • 2-3 големи картофа
  • 400 г кайма
  • 1 глава лук
  • 1 яйце
  • сол, пипер и кимион или кориандър на прах
  • 4-6 с.л. олио
  • 100 мл доматено пюре + 1 домат + 1 ч.л. риган или босилек на прах + 1/2 ч.л. сол
  • 120 г кашкавал или моцарела
  • копър за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Патладжаните измийте, нарежете на шайби с дебелина около 2 см. и поръсете със сол. Оставете да си пуснат горчивината и отмийте под течаща вода. Подсушете.

2. Картофите обелете и измийте. Нарежете също на шайби с дебелина около 1,5 см. Трябва да се получат толкова на брой шайби, колкото са и патладжанените. Затова бройте.

3. Смесете каймата с наситнения лук, овкусете със сол, пипер и кориандър или кимион. Чукнете яйцето и разбъркайте. Вземете си под ръка тавичка и намазнете.

4. Сипете олио в тиган, колкото да намазни дъното. След това запечете на умерен огън патладжанените шайби за по 3-4 минути от страна и редете в тавата с леко отстояние една от друга.

5. Повторете същото упражнение с картофите. Докато се готвят разпределете каймата върху всеки патладжан. Отгоре захлупете с по картофче.

6. Пюрирайте домата с доматеното пюре, сол и билка по избор. Ако имате пресен босилек, можете да използвате и него. С получения доматен сос залейте картофите.

7. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути. През това време рендосайте моцарелата или кашкавала.

8. Поръсете с рендосаното сирене куличките и върнете на изключена фурна за още 3-5 минути. След изваждане поръсете и с наситнен пресен копър.

 

Източник: YouTube/Готвим с Матеевой Натальей

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта