Регистрация

Огретен с патладжани, тиквички и гъби



Огретен с патладжани, тиквички и гъби
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1336

Печени зеленчуци със сирене, кашкавал, мляко и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Огретен с патладжани, тиквички, гъби, чушки, лук и чесън се готви в кухнята на Dazzle Spoon. Това е хитра идея за леко безмесно основно, в което можете да добавите продукти от двора, градината или изостанали в хладилника, а на финала ще имате топло, вкусно и цветно основно. Готвенето е елементарно и дори бавен кулинар ще се справи с него за половин час.

Тиквичките, чушките и патладжаните се измиват и нарязват на парчета. Лукът и чесънът се наситняват. Гъбите се режат на кубчета. Можете да добавите люто чушле по желание. Зеленчуците се смесват в тава, овкусяват се със сол и пипер, малко риган или босилек по желание и се покапват с олио. Разбъркват се отново. Заливат се с разбитите в отделен съд яйца и млякото и се поръсват с рендосано бяло сирене и рендосан кашкавал. Ако искате по-големи парчета сирене, можете да го натрошите с ръце.

Така приготвената тава се пъхва във фурната на 220-250 градуса, увита във фолио за половин час. После се разгръща, градусите се намаляват на 180 и се допича за още 15-тина минути. И след няколко минути охлаждане, можете да разрежете и сервирате.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта