Регистрация

Панирани патладжани с домати и чесън



Панирани патладжани с домати и чесън
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 981

Пържени патладжани с доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Патладжани на тиган със сос от домати, чесън и магданоз се готвят в Кухнята на Звездев. Това е традиционно българско есенно предястие от панирани зеленчуци, което върши работа и за салата, и за гарнитура.

Патладжаните се режат на шайби и се посоляват. Оставят се да си пуснат горчивината. През това време се рендосват доматите и се наситнява чесънът за соса. Обезгорчените патладжани се измиват, подсушават и овалват в брашно. В един съд се сгорещява олио за патладжаните, в друг - по-малко мазнина за доматения сос.

Панираните патладжани се пържат до позлатяване и се вадят в съд, застлан с домакинска хартия. После се редят в чиния, заливат се с горещия сгъстен доматен сос и се поръсват с магданоз и още сол при необходимост.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта