Регистрация

Пастет от бял боб в хлебче

Пастет от бял боб в хлебче
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 4220

Боб с лук и подправки ви предизвиква да забравите месото.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с. л. зехтин
  • ½ ч. ч. ситно нарязан червен лук
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • сол и прясно смлян черен пипер на вкус
  • 1 консерва бял боб, отцеден и изплакнат
  • ½ ч. л. лют червен пипер
  • ¼ ч. ч. вода
  • 2 с. л. пресен босилек, накълцан ситно
  • хляб Чабата
  • скилидки чесън

Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте всикчи съставки освен босилека с кухненския робот до получаването на едро смлян пастет. Прехвърлете в купа, прибавете босилека и разбъркайте. Овкусете по желание.

2. Пастетът може да бъде сервиран и топъл като за целта трябва предварително да запържите боба, лука и чесъна в зехтина за 3-4 минути и след това да пасирате.

3. От хляба Чабата можете да си приготвите препечени филийки като го запечете на 160 С за 7 - 10 минути от всяка страна. Така хлябът става хрупкав, но не и кафяв. Намажете препечените филийки с топлия пастет и натъркайте със скилидка чесън за малко аромат.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта