Регистрация

Бял боб с бекон, мащерка и розмарин

Бял боб с бекон, мащерка и розмарин
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3720

Нискокалорична супа с месце и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 резена бекон, нарязан на кубчета
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 малка глава лук, нарязан ситно
  • 1 голям морков, настърган
  • 2 стръка целина, накълцана ситно
  • 4 скилидки чесън, пресован
  • 1 дафинов лист
  • 2 ч. л. мащерка, нарязана ситно (най-добре прясна; ако е сушена, ползвайте по-малко количество)
  • 2 ч. л. розмарин, нарязан ситно (най-добре пресен; ако е сушен, ползвайте по-малко количество)
  • 2 консерви от по 400 гр. боб, изплакнат и отцеден
  • 8-10 ч. ч. бульон (зеленчуков или месен)
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. В голяма тенджера запържете бекона на средно силен котлон докато стане хрупав и го извадете в чиния върху салфетка, за да се отцеди мазнината.

2. В същата мазнина прибавете лука, морковите и целината. Запържете ги отново на средно силен котлон докато омекнат (около 8 минути) и след това добавете дафиновия лист, мащерката и розмарина.

3. Оставете на котлона още няколко минути и след това добавете отцедения боб и бульона.

4. Оставете ястието да ври на слаб до средно силен огън около 20-30 минути.

5. Извадете дафиновия лист, прибавете сол и пипер.

6. За да сгъстите супата можете да я пасирате леко или да извадите част от боба и да го пасирате в отделна купа и да го върнете обратно. Когато сервирате, добавете отгоре бекона. Супата е превъзходна с хрупкав хляб, а освен това е и доста нискокалорична!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта