Регистрация

Паста с поширано яйце

Паста с поширано яйце
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2756

Лесна паста без месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • готов сос за паста по избор
  • 1 1/2 ч.ч. паста по избор
  • 1 яйце
  • гореща вода
  • нарязан лук и чесън
  • няколко с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Сварете пастата в кипяща вода с малко зехтин, за да не залепва.

2. През това време сложете зехтин в незалепващ тиган и запържете за кратко лука и чесъна.

3. Добавете соса за пастата и разбъркайте. Когато всичко се стопли равномерно, свалете от котлона и заделете.

4. Добавете сварената и отцедена паста (оставете водата да ври на котлона) и разбъркайте.

5. Поширайте яйцето в останалата кипяща вода, като разбъркате хубаво в средата на тенджерата, счупете яйцето и го пуснете внимателно. Когато белтъкът се сготви, изключете котлона.

6. Поставете яйцето върху пастата и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта