Регистрация

Паста с пилешко и фъстъчено масло

Паста с пилешко и фъстъчено масло
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2892

Пене с месо и фъстъчен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г макарони или паста пене
  • 3 бр. обезкостени пилешки гърди, нарязани на кубчета
  • 1 с.л. царевично нишесте
  • ⅔ ч.ч. мляко
  • ¼ ч.ч. фъстъчено масло
  • сокът на 2 лайма
  • 2 с.л. соев сос с ниско съдържание на сол
  • 2 с.л. мед
  • 2 скилидки чесън, нарязан на кубчета
  • 1 ч.л. пресен джинджифил, настърган
  • 3 с.л. пресен кориандър, нарязан на кубчета
  • 4 ч.л. едро смлян червен пипер (по желание)
  • ¼ ч.ч. нарязан на кубчета див лук (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Запържете пилешкото в тиганче за по около 2 – 3 мин. от всяка страна.

2. Заделете.

3. В малка купа смесете царевичното нишесте с 2 с.л. мляко.

4. Налейте останалото мляко и сложете в тигана от пилешкото.

5. Варете за 1 мин. или до сгъстяване.

6. Намалете огъня до слаб.

7. В друга малка купа смесете фъстъченото масло, сока от лайм, соевия сос, меда, чесъна, джинджифила и червения пипер.

8. Налейте при млякото.

9. Прибавете пилешкото, дивия лук и кориандъра.

10.  Поднесете с пастата.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта