Регистрация

Паста с домати и босилек от Ева Пармакова



Паста с домати и босилек от Ева Пармакова
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1375

Ева Пармакова от X Factor готви безмесни макарони с класическото трио от домати, босилек и пармезан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Спомените на Ева Пармакова я връщат към едно пътешествие със семейството в Италия, където опитва семпла но много вкусна паста, гарнирана с домати и босилек. Но вкусът може да бъде неповторим, стига да се приготви както трябва, затова младата певица експериментира у дома си, докато постига търсения ефект.

Лукът и чесънът се наситняват, чери доматите се разполовяват, а босилекът се нарязва на ленти. Пастатат се сварява в голямо количество подсолена вода. На 100 г паста се падат по 1 литър вода и 1 ч.л. сол. След като е достигнал до състояние ал денте, тестеният продукт се вади от водата и се отцежда. В тиган се сгорещява зехтин и в него се пържат наситнените лук и чесън до порозовяване. Добавят се доматите и босилека, щипка захар, сол и пипер.

Тук имате два варианта - да послушате Ева и да махнете запръжката от котлона, след което да я разпределите върху сварената паста. Класиците в правенето на италианска паста обаче действат по друг начин. Добавят тестеното изделие при запръжката и готвят 2-3 минути, като деликатно разбъркват. Чак после разпределят в порции. Дотук рецептата е веганска, но ако не държите на това, най-добре си настържете пармезан за финал.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта