Регистрация

Паста с артишок и калмари

Паста с артишок и калмари
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3057

Паста Mezze maniche с артишок и калмари

 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г паста Mezze maniche
  • 600 г пресни калмари
  • 4 артишока
  • 4 с. л. зехтин Еxtra virgin
  • 3 скилидки чесън
  • 2 люти чили чушки
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Кипнете 5 литра вода.

2. Почистете артишока и калмарите. Можете да използвате и стеблото на артишока.

3. Загрейте половината зехтин в тенджерка, добавете артишока и чесъна. Изпържете на силен огън артишока докато стане почти хрупкав.

4. Добавете калмарите, нарязани на малки парчета, както и няколко цели пръстена. Гответе калмари само няколко минути, за да останат крехки.

5. Сложете сол във водата и сварете пастата ал денте. Отцедете я и добавете калмарите и артишока. Варете още минута. Добавете останалия зехтин, лютото чили и магданоза.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта