Регистрация

Паста със сос от вермут

Паста със сос от вермут
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2514

Пене с панчета и печурки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г паста пене
  • 1 средна глава лук
  • около 200-250 г панчета, нарязана на кубчета
  • 8 скилидки чесън, фино нарязан на кубчета
  • 30 г. сушени манатарки
  • 2 печурки, нарязани на кубчета и без пънчетата
  • около 1 ч.ч. пълномаслена сметана
  • пармезан, настърган
  • около 1/2 ч.ч. сух вермут
  • зехтин
  • пипер на вкус

Начин на приготвяне:


1. Накиснете манатарките за 1/2 час във вода с малко вермут и зехтин. Малко преди готвене, добавете и печурките. Ако не намерите манатарки, заменете с двойно количество печурки.

2. Сгответе панчетата със зехтин в голям тиган на среден или средно силен огън.

3. Междувременно кипнете вода за пастата и я сложете наведнъж, когато заври.

4. Когато мазнината на панчетата стане полу-прозрачна, добавете чесъна и лука. Когато лукът започне да става полу-прозрачен, добавете гъбите (ако има и течност, сложете и нея) и малко пипер и гответе докато течността се изпари почти напълно. Добавете вермут и гответе за около 5 мин. преди да намалите огъня и да добавите сметаната и пармезана. Разбъркайте хубаво с пастата, докато сосът се сгъсти и залепне за пенето. Поднесете топло.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта