Регистрация

Парче свинско в саламура



Парче свинско в саламура
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1980

Свинско контрафиле с медено-джинджифилов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Печено парче свинско на фурна прави Миро от канала Готвене за начинаещи, като показва как се спретва месо в саламура, което можете да поднесете с лесен и апетитен многокомпонентен сос и да превърнете в страхотно основно. Тук главна роля играе свинско контрафиле, което е сухо и трябва да бъде направено с разбиране, за да представи качествата на вкуса си.

Първо мръвката се потапя в саламура. Защо е по-добре да се използва саламура, разберете от видеото. Формулата е, че се пресмята общия сбор на теглото на месото и водата, която го залива и в нея се добавя 1,5% сол от получения сбор. Приблизително на мръвка 1-1,5 кг и вода около литър, се падат 35 грама сол. Така накиснатото месо се прибира за между 2 и 4 часа в хладилник. После се подсушава, поставя се в тава върху решетка и се готви на 200 градуса без вентилатор, като на всеки 500 г. се пече 30 минути. Или за примерното филе времето е около 1:30 часа.

На 2/3 от времето за печене се маже с глазура за месо. Тя се приготвя като в касерола се сгорещи масло, а в него се запържат наситнени джинджифил и чесън. После се добавя кафява захар и мед, кипва се, залива се с терияки сос и сусамово олио. С приятния карамел се маже мръвката от всички страни, обръща се и се допича.

На финала, докато изпеченото свинско почива, увито във фолио, сосът от готвенето му се прецежда в касерола, кипва се, добавя се 1 с.л. нишесте и лимонов сок на вкус. Контрафилето се реже на слайсове и се залива с топлия сос. Поднася се, а каквото остане, на другия ден се е превърнало в разкошна домашна шунка.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
2
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта