Регистрация

Пармезаново пилешко със сметана и чесън

Пармезаново пилешко със сметана и чесън
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 627

Панирани пилешки гърди в сметанов сос с пармезан, чесън и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 парчета пилешки гърди - 2 цели двойни пилешки гърди - сочни и дебели, около 800-1000 г общо
  • сол и пипер
  • 3 с.л. брашно
  • 3 с.л. олио
  • 50 г масло
  • 1 глава лук
  • 6 скилидки чесън
  • 250 мл вряла вода
  • 250 мл млечна незаквасена готварска сметана
  • 50 г настърган пармезан или друго твърдо жълто сирене, настъргано на ситно
  • по 1/3 ч.л. сол и пипер
  • листа магданоз

Начи на приготвяне:

1. Пилешките гърди обтрийте двустранно със сол и пипер щедро и оставете настрана.

2. Нарежете на кубчета лука, а скилидките чесън обелете и натиснете странично с ножа, за да се разпукат.

3. Сипете брашното в чиния и оваляйте в него филетата. Сгорещете олиото в тиган, добавете маслото и щом се разтопи запържете гърди за по 6 минути от страна. Извадете в отделен съд.

4. Добавете на тяхно място лука, гответе и бъркайте 3 минути, добавете и чесъна и гответе още 1 минута. Залейте с врялата вода.

5. Щом кипне, бъркайте 4 минути, за да се отдели попадалото запържено брашно и да сгъсти леко сместа. Залейте със сметаната и изчакайте да кипне отново. Добавете по 1/3 ч.л. сол и пипер.

6. Добавете пармезана, мешайте докато се разтопи и върнете пилешкото месо в получения сос. С лъжица заливайте мръвките със соса няколко минути.

7. Поръсете с наситнени листа магданоз и поднесете.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта