Регистрация

Панирано филе от акула с чеснов сос

Панирано филе от акула с чеснов сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 6630

Пържено месо от акула с марината от бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Обожавам рибата и винаги с удоволствие я приготвям за приятели и скъпи гости. Това е лесна рецепта за акула - една от най-вкусните панирани риби според мен. Рецептата научих от шеф Ники - приятел от Слънчев бряг - уникален кулинар. 

Необходими продукти:

  • 1 кг. филе от акула
  • 4 яйца
  • 200 мл. течна готварска сметана
  • 1 лимон
  • сол и черен пипер на вкус
  • галета
  • 50 мл. бяло вино
  • 2 скилидки чесън
  • 1 малка глава кромид лук

Начин на приготвяне:

От предишния ден правите подготовка за панирането на рибата. Просто колкото повече престои е по-хубава. Взимате филето и всяко парче разделяте на 2 или 3 еднакви по големина парчета. Важно е да са големи поне 10 - 15 см. - така по-добре се панират. След това хубаво ги овалвате в сол и черен пипер и поставяте в дълбок съд да се мариноват със сметаната, виното, лимоновия сок и малко вода. Преди да изстискате лимоновия сок, настържете кората на лимона - ще я ползваме при панирането. След като рибата е престояла около денонощие, я панираме при следната процедура:

Настърганата кора лимон смесваме с галетата. Овалваме рибата в нея хубаво от двете страни, като я натискаме силно с длани, за да може добре да попие панировката. Оставяте да почине 15 мин., след това потапяте в разбитите яйца и панирате в нагорещена мазнина в тигана. Пържи се не повече от 5 мин. за всяка страна. Поднася се със сос от маринатата и зеленчуци или картофи по ваш вкус.

Сос - запържвате нарязания на ситно лук и чесън с малко зехтин, после добавяте маринатата и варите до сгъстяване на консистенцията. Може да добавите разбита в студена вода лъжица брашно. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта